Loading...

Projekti

 • Humanitarni projekt "Dizalo za Renatu"

  Cilj ovog projekta je prikupiti sredstva i ugraditi pomičnu platformu na obiteljskoj kući. Akcija prikupljanja trajala je službeno od ožujka do svibnja, iako nije bilo za to potrebe jer su potrebna sredstva prikupljena u rekordnih 36 sati.

 • Šahovski turniri

  Udruga u suradnji sa Šahovskim klubom Sesvete - Agroproteinka na samo Martinje organizira turnir istoga imena ali s ciljem da pokaže pravo lice ovog sveca, u narodu povezanog s vinom, a u stvarnosti - časnika, biskupa i dobročinitelja. U Dubrovniku udruga u suradnji s lokalnom udrugom Luža organizira turnir sjećanja na ratni turnir koji se održao 17. studenog 1991. na kome je prva nagrada bila - 5 litara pitke vode.

 • Dokumentarni film: Na pragu Grada

  U suradnji s redateljem Nikolom Duperom udruga producira dokumentarni film pod nazivom Na pragu Grada. Film govori o Župi dubrovačkoj i njenim stanovnicima: prije, za vrijeme i poslije rata.

 • Projekt Veslom preko Atlantika

  Udruga je imala čast i privilegij organizirati veličanstveno sportsko i ljudsko postignuće.

 • Dokumentarni film Šah - Rat

  Udruga je 16. studenog 2021. godine. u dubrovačkom kinu Sloboda u sklopu obilježavanja 30. godišnjice obrane Grada premijerno prikazala film koji pod redateljskom palicom i prema scenariju Nikole Dupera film progovara o sudbonosnim danima grada Dubrovnika, njegovim hrabrim stanovnicima i jednom šahovskom turniru.

 • Karitativni obiteljski dućan

  Temeljna ideja projekta je omogućiti većem broju građana da se uključe u humanitarno djelovanje. Za građane koji imaju višak, bilo odjeće, bilo opreme, bilo financija, to je mjesto gdje taj višak mogu donirati. Za građane slabijeg imovinskog statusa, to je mjesto gdje mogu zadovoljiti svoju potrebu. No, istovremeno i oni putem manjih i simboličnih donacija mogu pomoći daljnjim potrebitima. Zato geslo KOD-a glasi: uzmi što trebaš, doniraj koliko možeš!

 • Dokumentarni film 1991. Tko je tvoj bližnji?

  Udruga je 17. studenoga 2021. godine. u Maloj dvorani Lisinski održala svečanu premijeru filma. 21. studenoga je film prikazan i u Vukovaru u sklopu obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara. Pod redateljskom palicom Gorana Maršaleka i prema scenariju Tomislava Šulja dokumentarni film „1991. Tko je tvoj bližnji?” progovara o sudbonosnim danima i hrabrim ljudima. Film rasvjetljuje pojmove „1991.” i „stranac u Domovinskom ratu” te daje gledatelju mogućnost da sagleda njihovu realnu sliku. Danas, trideset godina kasnije, imamo obavezu to učiniti iskreno, objektivno i odgovorno kako prema sudionicima tog vremena tako i prema mlađim generacijama.

 • Dokumentarni film Bura duše

  Film govori o trojici hrvatskih branitelja, njihovom životnom, ratnom i duhovnom putovanju. Filmom želimo pokazati primjere branitelja koji su vjerom u Boga unatoč osobnim teškoćama, ranjavanjima ili gubicima voljenih našli perspektivu za daljnji život i othrvali se depresiji i ovisnosti. Želite li primjerak filma na DVD-u ili organizirati prikazivanje u prostorima Vaše udruge javite se kroz kontaktni obrazac.

 • Briga za branitelje

  Projekt „Briga za branitelje“ sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, a provodio se od veljače 2019. do veljače 2021. godine. Njime je pružena pomoć u kući u obavljanju svakodnevnih životnih aktivnosti 33-oici hrvatskih branitelja sa šireg područja gradova Čakovca, Varaždina, Siska i Zagreba.

 • Briga za bližnje

  Projekt „Briga za bližnje“ sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, a provodio se u sklopu poziva "Zaželi- program zapošljavanja žena - faza II". Njime su zaposlene 4 žene koje su pružale pomoć za 35 građana starije dobi sa područja grada Zagreba s fokusom na članove obitelji poginulih, nestalih ili preminulih hrvatskih branitelja.

 • Briga za bližnje 2

  Projekt „Briga za bližnje 2 “ sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, a provodio se u sklopu poziva "Zaželi- program zapošljavanja žena - faza III "Kroz projekt, udruga je omogućila pristup zapošljavanju i tržištu rada za 14 žena pripadnice ranjivih skupina te ujedno potaknula socijalnu uključenost i povećala razinu kvalitete života za 98 krajnjih korisnika, starijih osoba i/ili osoba u nepovoljnom položaju s područja Grada Zagreba i Sisačko - moslavačke županije.

 • Braniteljski troboj

  Udruga veterana, vojnika i domoljuba uz potporu Ministarstva hrvatskih branitelja i podršku Šahovskog kluba Agroproteinka, ove godine po četvrti put, organizirala je ekipno natjecanje u pikadu, bilijaru i šahu. Turnir se tradicionalno održao u sesvetskom «8 ball» klubu, a pobijedila je ekipa UDVDR Sisak.

 • Adria/Croatia Interaction

  Međunarodna kršćanska konferencija koja svake jeseni u Crikvenici okuplja aktivne i umirovljene vojnike i časnike sa ciljem međusobnog ohrabrenja i poticaja. Ovogodišnje okupljanje pod nazivom "Krist u meni, ja u Kristu" održati će se od 11. do 15. listopada.