Loading...

Projekti

 • Projekt Atlantik - Banovina

  Svrha ovog projekta bila je: obilježiti na veličanstven način 30. godišnjicu međunarodnog priznanja Hrvatske, izgraditi moderan i ekološki prihvatljiv te samoodrživ centar, osigurati prostor za boravak potrebitoj populaciji, turistički unaprijediti prostor Banovine te javnosti pružiti pozitivnu sliku o hrvatskim braniteljima. Nažalost, spletom okolnosti dio tih ciljeva vjerojatno se neće ostvariti.

 • Dokumentarni film Šah - Rat

  Udruga je 16. studenog 2021. godine. u dubrovačkom kinu Sloboda u sklopu obilježavanja 30. godišnjice obrane Grada premijerno prikazala film koji pod redateljskom palicom i prema scenariju Nikole Dupera film progovara o sudbonosnim danima grada Dubrovnika, njegovim hrabrim stanovnicima i jednom šahovskom turniru.

 • Karitativni obiteljski dućan

  Temeljna ideja projekta je omogućiti većem broju građana da se uključe u humanitarno djelovanje. Za građane koji imaju višak, bilo odjeće, bilo opreme, bilo financija, to je mjesto gdje taj višak mogu donirati. Za građane slabijeg imovinskog statusa, to je mjesto gdje mogu zadovoljiti svoju potrebu. No, istovremeno i oni putem manjih i simboličnih donacija mogu pomoći daljnjim potrebitima. Zato geslo KOD-a glasi: uzmi što trebaš, doniraj koliko možeš!

 • Dokumentarni film 1991. Tko je tvoj bližnji?

  Udruga je 17. studenoga 2021. godine. u Maloj dvorani Lisinski održala svečanu premijeru filma. 21. studenoga je film prikazan i u Vukovaru u sklopu obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara. Pod redateljskom palicom Gorana Maršaleka i prema scenariju Tomislava Šulja dokumentarni film „1991. Tko je tvoj bližnji?” progovara o sudbonosnim danima i hrabrim ljudima. Film rasvjetljuje pojmove „1991.” i „stranac u Domovinskom ratu” te daje gledatelju mogućnost da sagleda njihovu realnu sliku. Danas, trideset godina kasnije, imamo obavezu to učiniti iskreno, objektivno i odgovorno kako prema sudionicima tog vremena tako i prema mlađim generacijama.

 • Dokumentarni film Bura duše

  Film govori o trojici hrvatskih branitelja, njihovom životnom, ratnom i duhovnom putovanju. Filmom želimo pokazati primjere branitelja koji su vjerom u Boga unatoč osobnim teškoćama, ranjavanjima ili gubicima voljenih našli perspektivu za daljnji život i othrvali se depresiji i ovisnosti. Želite li primjerak filma na DVD-u ili organizirati prikazivanje u prostorima Vaše udruge javite se kroz kontaktni obrazac.

 • Briga za branitelje

  Projekt „Briga za branitelje“ sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, a provodio se od veljače 2019. do veljače 2021. godine. Njime je pružena pomoć u kući u obavljanju svakodnevnih životnih aktivnosti 33-oici hrvatskih branitelja sa šireg područja gradova Čakovca, Varaždina, Siska i Zagreba.

 • Briga za bližnje

  Projekt „Briga za bližnje“ sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, a provodio se u sklopu poziva "Zaželi- program zapošljavanja žena - faza II". Njime su zaposlene 4 žene koje su pružale pomoć za 35 građana starije dobi sa područja grada Zagreba s fokusom na članove obitelji poginulih, nestalih ili preminulih hrvatskih branitelja.

 • Briga za bližnje 2

  Kroz projekt „Briga za bližnje 2“, cilj nam je omogućiti pristup zapošljavanju i tržištu rada za 15 žena pripadnice ranjivih skupina te ujedno potaknuti socijalnu uključenost i povećati razinu kvalitete života 90 krajnjih korisnika, starijih osoba i/ili osoba u nepovoljnom položaju.

 • Braniteljski troboj

  Udruga veterana, vojnika i domoljuba uz potporu Ministarstva hrvatskih branitelja i podršku Šahovskog kluba Agroproteinka i ove godine organizira ekipno natjecanje u pikadu, bilijaru i šahu. Turnir će se održati 19. ožujka u sesvetskom «8 ball» klubu.

 • Adria/Croatia Interaction

  Međunarodna kršćanska konferencija koja svake jeseni u Crikvenici okuplja aktivne i umirovljene vojnike i časnike sa ciljem međusobnog ohrabrenja i poticaja. Ovogodišnje okupljanje pod nazivom "Rat i(li) mir" održati će se od 6. do 9. listopada.