Loading...

Projekti

 • Karitativni obiteljski dućan

  Temeljna ideja projekta je omogućiti većem broju građana da se uključe u humanitarno djelovanje. Za građane koji imaju višak, bilo odjeće, bilo opreme, bilo financija, to je mjesto gdje taj višak mogu donirati. Za građane slabijeg imovinskog statusa, to je mjesto gdje mogu zadovoljiti svoju potrebu. No, istovremeno i oni putem manjih i simboličnih donacija mogu pomoći daljnjim potrebitima. Zato geslo KOD-a glasi: uzmi što trebaš, doniraj koliko možeš!

 • Dokumentarni film 1991. Tko je tvoj bližnji?

  Pod redateljskom palicom Gorana Maršaleka i prema scenariju Tomislava Šulja dokumentarni film „1991. Tko je tvoj bližnji?” progovara o sudbonosnim danima i hrabrim ljudima. Film će rasvijetliti pojmove „1991.” i „stranac u Domovinskom ratu” te dati gledatelju mogućnost da sagleda njihovu realnu sliku. Danas, trideset godina kasnije, imamo obavezu to učiniti iskreno, objektivno i odgovorno kako prema sudionicima tog vremena tako i prema mlađim generacijama.

 • Dokumentarni film Bura duše

  Film govori o trojici hrvatskih branitelja, njihovom životnom, ratnom i duhovnom putovanju. Filmom želimo pokazati primjere branitelja koji su vjerom u Boga unatoč osobnim teškoćama, ranjavanjima ili gubicima voljenih našli perspektivu za daljnji život i othrvali se depresiji i ovisnosti. Želite li primjerak filma na DVD-u ili organizirati prikazivanje u prostorima Vaše udruge javite se kroz kontaktni obrazac.

 • Briga za branitelje

  Projekt „Briga za branitelje“ sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, a provodit će se od veljače 2019. do veljače 2021. godine. Njime se želi pružiti pomoć u kući u obavljanju svakodnevnih životnih aktivnosti 20-orici hrvatskih branitelja sa šireg područja gradova Čakovca, Varaždina, Siska i Zagreba.

 • Briga za bližnje

  Projekt „Briga za bližnje“ sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, a provodit se u sklopu poziva "Zaželi- program zapošljavanja žena - faza II". Njime će se zaposliti 4 žene koje će pružati pomoć za 24 građana starije dobi sa područja grada Zagreba s fokusom na članove obitelji poginulih, nestalih ili preminulih hrvatskih branitelja.

 • Braniteljski troboj

  Udruga veterana, vojnika i domoljuba u suradnji sa Gradskim ogrankom Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Grada Zagreba te uz potporu Ministarstva hrvatskih branitelja i podršku Hrvatskog šahovskog saveza organizirala je ekipno natjecanje u pikadu, bilijaru i šahu. Turnir se održao 15. ožujka 2020. godine, u sesvetskom «8 ball» klubu. S obzirom na činjenicu da je ranije tog tjedna proglašena pandemija COVID-19 i da se kod ljudi već osjećao određeni strah, odaziv je bio nešto slabiji te se prijavilo ukupno 8 ekipa. Nakon tri sata natjecanja i druženja dobiveni su pobjednici prvog Braniteljskog troboja, a to je ekipa Sesveta.

 • Adria/Croatia Interaction

  Međunarodna kršćanska konferencija koja svake jeseni u Crikvenici okuplja aktivne i umirovljene vojnike i časnike sa ciljem međusobnog ohrabrenja i poticaja. Ovogodišnje okupljanje pod nazivom Dom molitve održati će se od 1. do 4. listopada uz potporu Military Ministries Internationala.

 • Virtualni muzej Domovinskog rata

  Udruga veterana, vojnika i domoljuba započela je sa gradnjom virtualnog muzeja Domovinskog rata te je otvorena za svaku vid suradnje bilo po pitanju partnerstva bilo po pitanju postava muzeja. Javite se e-mailom ili nas posjetite.